no_serviceno_service Bij welke klachten is kruidentherapie geschikt? | Bart Krekels

Bij welke klachten is kruidentherapie geschikt?

Chinese kruiden worden van oudsher gebruikt om het lichaam in balans te brengen. In de Traditionele Chinese geneeskunde is preventieve gezondheidszorg net zo belangrijk als genezende gezondheidszorg en worden kruiden dus ook preventief toegepast. In het Westen gaan we meestal pas naar de dokter of beginnen we pas met een behandeling bij ziekte .

Chinese kruiden zijn geschikt voor de behandelijk van zeer diverse klachten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan overgangsklachten, vermoeidheidsklachten, huidaandoeningen (zoals acné, eczeem en psoriasis), constipatie, PMS klachten of slaapproblemen. Maar ook wanneer uw energie laag en/of uw weerstand iets minder is, zijn Chinese kruiden een goede manier deze tekorten aan te vullen. U hoeft dus niet perse ziek te zijn om met een Chinese kruidenbehandeling te beginnen. Soms is het juist verstandig om er op tijd bij te zijn.

Ik ga uit van de eigenschappen van de kruiden. Er zijn kruiden, die het lichaam voeden, die verkoelen of juist verwarmen en kruiden die spieren voeden. Eigenlijk zijn er voor alle soorten klachten wel kruiden met de juiste specifieke eigenschap. Bij de behandeling stel ik altijd een voor u unieke formule samen, die op dat moment bij u past. Vaak gebruik ik kruidentherapie in combinatie met acupunctuur, omdat deze behandelingen elkaars werking versterken.